Tagliatelle se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Šalotka
  • 50 g Potočnice
  • 500 g Tagliatelle
  • 100 g Ricotta
  • 60 ml Ocet bílý vinný
  • 5.065 l Voda pitná
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 739 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 134.9 mg
  • Vláknina 390 mg
  • Vitamín A 390 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme potočnici lékařskou, důkladně ji omyjeme, otřepeme a otrháme lístky od stonků. Větší část (asi tři čtvrtiny) jemně nasekáme a zbytek lístků dáme stranou na ozdobení pokrmu.

  • 2

    Na pánvi pomalu rozpustíme máslo, mezitím oloupeme a jemně nasekáme šalotku, kterou dáme na pánev s rozehřátým máslem dusit, dokud nezesklovatí. Zalijeme vinným octem a 65 ml vody a vaříme téměř do úplného odpaření tekutin. Poté zalijeme drůbežím vývarem a vaříme, dokud se asi třetina celkového množství tekutiny nevypaří.

  • 3

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 5 litrů osolené vody, nasypeme tagliatelle a podle návodu uvaříme na skus.

  • 4

    Během vaření těstovin doděláme sýrovou omáčku. Důkladně zašleháme čerstvý sýr do dříve připravené redukované omáčky a postupně přidáme hořčici a nasekané lístky potočnice lékařské, dle chuti osolíme a opepříme. Omáčku již nevaříme, potočnice by ztratila barvu.

  • 5

    Uvařené těstoviny na skus přelijeme přes síto a necháme krátce okapat. Rozdělíme na předehřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbývajícími lístky potočnice lékařské.

Komentáře k receptu