Salát Panzanella

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 4.7 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 527.8 mg
  • Vláknina 5334 mg
  • Vitamín A 5334 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Okurku oloupeme, rozkrojíme na délku, z dužniny odstraníme semínka a nakrájíme ji nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Petželku a bazalku opláchneme studenou vodou, několik lístků dáme stranou a ostatní najemno nasekáme.

  • 3

    Připravenou zeleninu a bylinky smícháme v míse.

  • 4

    Chléb nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, kostičky chleba na něm osmažíme dozlatova a přimícháme je k zelenině.

  • 5

    V misce smícháme zbylý olej s octem, dochutíme ho pepřem a solí a také přimícháme do salátu.

  • 6

    Salát necháme hodinu uležet v chladu, pak ho ještě jednou podle chuti opepříme a osolíme a důkladně promícháme.

  • 7

    Podáváme ozdobený lístky petrželky a bazalky.

Komentáře k receptu