Králík po řecku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Pancetta
  • 10 g Sůl
  • 200 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Králík
  • 8 ks Sušená rajčata
  • 15 ks Olivy černé
  • 1 ks Rozmarýn
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1580 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 5831 mg
  • Bílkoviny 130 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 6044 mg
  • Draslík 1315.1 mg
  • Vláknina 32800 mg
  • Vitamín A 32800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka naporcujeme na 4 porce.

  • 2

    Pancettu nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Z hrnce ji vybereme děrovanou naběračkou, aby tuk zůstal v hrnci.

  • 3

    Na tuku z pancetty opečeme nasekanou cibuli a česnek (celé stroužky, neoloupané). Orestujeme.

  • 4

    Přidáme králíka a ze všech stran ho orestujeme.

  • 5

    Poté přidáme pokrájená sušená rajčata, olivy na kolečka, kapary, větvičku rozmarýnu, bobkový list, víno i vývar.

  • 6

    Dusíme hodinu a půl. Šťáva by se měla téměř vypařit (v případě potřeby podléváme). Vyjmeme rozmarýn a bobkový list.

  • 7

    Osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu