Chlebová polévka s pivem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 18 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 98.7 mg
- Vláknina 6700 mg
- Vitamín A 6700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Chléb nalámeme na kousky a vložíme do hrnce. Zalijeme pivem a stejným množstvím vody a promícháme. Necháme odpočinout min. 3 h. 
- 
                                2Polévku poté vaříme na mírném ohni a za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme a propasírujeme. Vrátíme do hrnce a přivedeme opět k varu. 
- 
                                3Citron důkladně omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Obojí společně s cukrem přidáme do polévky a ochutíme solí. 
- 
                                4Polévku rozdělíme do misek, ihned podáváme. Smetanu na polévání servírujeme v šálku zvlášť. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        