Telecí pečeně se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.125 l Víno bílé
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 kg Telecí kýta
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 234.3 mg
  • Draslík 1075.8 mg
  • Vláknina 15.8 mg
  • Vitamín A 15.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso protkneme proužky slaniny a osolíme.

  • 2

    V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu a maso po celém povrchu opečeme. Podléváme je vínem a vývarem a pečeme téměř doměkka.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a vzniklou kaší potřeme povrch pečeně. Pečeme, až se utvoří růžová kůrka.

  • 4

    Nakonec šťávu procedíme a přidáme trochu citronové šťávy.

  • 5

    Podáváme s jemným knedlíkem nebo s polentou.

Komentáře k receptu