Salát z rýže po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Petržel - nať
  • 100 g Salám uherský
  • 100 g Kukuřice
  • 150 g Rýže dlouhozrnná
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 350 ml Masový vývar
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 4 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1026 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 35.5 mg
  • Draslík 308.4 mg
  • Vláknina 3561.8 mg
  • Vitamín A 3561.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme olej a rozpálíme. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a vhodíme do hrnce na olej. Na cibuli vsypeme rýži a za stálého míchání ji opékáme. Pak přisolíme, přidáme papriku a zalijeme vývarem.

  • 2

    Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a dusíme 25 minut. Pak rýži scedíme a vložíme do mísy k vychladnutí.

  • 3

    Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme bílé žebroví a semínka a rozkrájíme na nudličky. Salám a sýr pokrájíme na malé kousky. Nadrobno nasekáme feferonku a petrželku jemně posekáme.

  • 4

    Do rýže vmícháme nakrájené kousky paprik, salámu a sýra a přidáme ještě kukuřici.

  • 5

    Připravíme v misce zálivku. Vložíme do ní zakysanou smetanu, kečup, majonézu, ocet a prošleháme. Nakonec osolíme a opepříme. Zálivku lehce vmícháme do salátu a necháme jej alespoň 1 hodinu odležet.

Komentáře k receptu