Zajíc na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Zaječí maso
  • 150 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Kedlubna
  • 50 g Petržel kořen
  • 25 g Mouka polohrubá
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Bobkový list
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 80 g Slanina vepřová
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 500 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1007 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 244.7 mg
  • Draslík 952.7 mg
  • Vláknina 5803.7 mg
  • Vitamín A 5803.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí zadní část se stehny omyjeme, slaninu nakrájíme na menší hranolky a zajíce prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, kedlubnu a celer nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V pekáči rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme zeleninu a podusíme. Přiložíme zajíce, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 50 minut.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a šťávu v pekáčku zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Povaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 4

    Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.

Komentáře k receptu