Telecí pečeně špikovaná s Madeirou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 369 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 227 mg
 - Draslík 1010.8 mg
 - Vláknina 1425 mg
 - Vitamín A 1425 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso hustě protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky a potřeme solí a pepřem. Na pekáčku opečeme na másle ze všech stran dohněda.
 - 
                                2
Ve výpeku dozlatova osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, vše zalijeme Madeirou a dolijeme základní hnědou omáčkou. Maso dusíme a často poléváme. Hotové vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Omáčku přecedíme přes jemné síto a vmícháme kousek másla.
 - 
                                4
Plátky masa urovnáme na mísu nebo na talíř a kolem nalijeme omáčku.