Fazolky po burgundsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Mrkev kořen
  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno červené
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 439.5 mg
  • Vláknina 12636.2 mg
  • Vitamín A 12636.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené fazolky očistíme, dvakrát překrojíme, mírně podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Potom přilijeme víno a přidáme do měkka uvařenou, na tenká kolečka nakrájenou mrkev.

  • 3

    Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu