Žemle s kuřecím hřebínkem
Suroviny
- 50 g Kompot meruňkový
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 350 g Kuřecí maso vařené
 - 115 g Majonéza
 - 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Kari pasta
 - 8 ks Žemle tuková
 - 1 ks Šalotka
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 169.1 mg
 - Vláknina 771.5 mg
 - Vitamín A 771.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme kari pastu, rajčatový protlak a worcester. Vše promícháme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Cibulovou směs, majonézu a okapané meruňky rozšleháme na hladký krém. Do krému vmícháme na nudličky nakrájené vařené nebo pečené kuřecí maso. Náplň necháme přikrytou v chladničce až do použití.
 - 
                                3
Žemle na vrchní straně podélně nakrojíme, rozevřeme a v zářezech potřeme máslem. Naplníme připravenou náplní tak, aby vytvořila hřebínek. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.