Dušené červené zelí s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Zelí červené - sterilizované
  • 3 ks Anýz mletý
  • 2 ks Skořice celá
  • 4 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 555 mg
  • Vláknina 20544.4 mg
  • Vitamín A 20544.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě jablka oloupeme a nastrouháme a dvě odšťavníme.

  • 2

    Pomeranče také odšťavníme (můžeme společně s jablky).

  • 3

    Zelí nakrouháme na proužky tlusté 4 mm.

  • 4

    Ve velké míse zelí smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Směs přeneseme do zapékací misky, přikryjeme alobalem a pečeme 75 minut na 180 °C. Každých 30 minut promícháme.

Komentáře k receptu