Jehněčí po irsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jehněčí plec
  • 2 kávová lžička Máta
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 0.333333 šálek Zakysaná smetana
  • 0.5 šálek Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 83.1 mg
  • Draslík 1131.3 mg
  • Vláknina 9484.1 mg
  • Vitamín A 9484.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu spolu s bobkovým listem, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Zvolna vaříme asi 45 minut.

  • 2

    Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, na osminky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a okořeníme tymiánem a bazalkou. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut.

  • 3

    V misce rozmícháme mouku v pivu, vlijeme do hrnce s masem a zeleninou, zamícháme a vaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Smetanu smícháme s nasekanou mátou a na talíři jí každou porci ozdobíme.

Komentáře k receptu