Sauerkraut
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 0 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 388 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.4 mg
 - Vláknina 10 mg
 - Vitamín A 10 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrouháme si zelí, osolíme, promícháme a dáme do sudu.
 - 
                                2
Sud přikryjeme látkou a pak ještě víkem, aby se nám nedostal do sudu vzduch.
 - 
                                3
Necháme kvasit ve vlastní šťávě 3-6 týdnů.
 - 
                                4
Lák přiléváme jakmile začne vysychat.
 - 
                                6
Zelí se vaří na kamnech a podává nejčastěji s klobásou nebo vepřovým masem a knedlíky.