Dušený králík se zeleninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 152 g
 - Sodík 635 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 215 mg
 - Draslík 1000.3 mg
 - Vláknina 9461.6 mg
 - Vitamín A 9461.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme, osolíme a naporcujeme na 8 kusů.
 - 
                                2
Vedle očistíme a nakrájíme brambory, cibuli, mrkev a kedlubnu na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Ve větším kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli spolu s česnekem, přidáme brambory, nasekaný řapíkatý celer a petrželovou nať, mrkev a kedlubnu a osmahneme. Vložíme kusy masa, opečeme je z obou stran a podlijeme vodou, aby byly ponořené, opepříme a osolíme, přiklopíme a hodinu dusíme.
 - 
                                4
Hotové měkké maso vyjmeme a zeleninu spolu s vypečenou šťávou rozmixujeme. Jednotlivé porce masa podáváme se zeleninovou omáčkou a dušenou rýží.