Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami
Suroviny
- 500 g Losos - filety
 - 500 g Baby špenát
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 65 mg
 - Draslík 1238.8 mg
 - Vláknina 13709.8 mg
 - Vitamín A 13709.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 201.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a čtyři minuty je restujeme na lžíci oleje do změknutí. Zbylý olej v míse smícháme s citronovou šťávou, bylinkami, solí, pepřem.
 - 
                                2
Lososa omyjeme, osušíme, poskládáme do zapékací mísy. Na rybu narovnáme cibuli s pórkem, přelijeme okořeněným olejem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme deset minut.
 - 
                                3
V mezičase v osolené vodě uvaříme špenát.
 - 
                                4
Upečené porce lososa i se zeleninou rozdělíme na talíře, jako přílohu přidáme špenát, ozdobíme plátky citronu a hned podáváme.