Jehněčí kotletky s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 500 g Kuskus
  • 400 g Jehněčí kotlety
  • 300 g Chřest zelený
  • 9.39 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Jogurt bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 635 mg
  • Vláknina 13739.8 mg
  • Vitamín A 13739.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme a potřeme jogurtem. Chřest omyjeme, zbavíme dřevnatých částí a pokrájíme na větší kusy. Rajčata omyjeme a pokrájíme na větší kusy.

  • 2

    Kuskus připravíme v horké vodě dle návodu a necháme dobře okapat. Olej rozpálíme a osmahneme na něm kotletky. Smažíme 2 minuty z každé strany. Poté odstavíme a necháme stranou. Máslo necháme rozpálit a osmahneme na něm kousky chřestu. Krátce smažíme po dobu pěti minut, poté přidáme rajčata a kuskus. Necháme prohřát, dochutíme solí a pepřem dle potřeby a ihned servírujeme s osmaženým masem.

Komentáře k receptu