Vepřové kotlety dušené se zelenou paprikou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 69 mg
 - Draslík 839.3 mg
 - Vláknina 6302.2 mg
 - Vitamín A 6302.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 85.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spařéme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
 - 
                                3
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme olej, kotlety zprudka z obou stran osmahneme dozlatova a vyndáme je z pánve.
 - 
                                5
Na oleji v pánvi po kotletách osmahneme nakrájenou cibuli, kterou posypeme mletou paprikou a podlijeme nepatrným množstvím bílého vína, pak vložíme zpět do pánve kotlety. Přikryté dusíme a podle potřeby přiléváme víno a vývar.
 - 
                                6
Když kotlety začínají měknout, přidáme nakrájené papriky a rajčata a za občasného míchání dusíme, dokud kotlety nejsou zcela měkké. Pak v odkryté pánvi necháme vypařit víno, zbytek šťávy zředíme vývarem a necháme krátce provařit.