Bažant na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bažant obecný
  • 0.5 ks Pórek
  • 10 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Brusinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 947 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 264.4 mg
  • Draslík 2303.2 mg
  • Vláknina 20866.9 mg
  • Vitamín A 20866.9 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého bažanta osolíme, prošpikujeme větší částí slaniny a vložíme do pekáčku na rozpuštěné máslo. Zbylou slaninu položíme na bažantí prsíčka, přidáme na kolečka nakrájený pórek, celý pepř, podlijeme a zvolna pečeme.

  • 2

    Když bažant zlátne, přidáme nasekané žampiony a ještě chvíli dusíme.

  • 3

    Upečeného bažanta ozdobíme brusinkami.

Komentáře k receptu