Hovězí svíčková s hořčicovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 250 g Brokolice
  • 250 g Květák
  • 750 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 372 g
  • Sodík 1096 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 112.1 mg
  • Draslík 1929.1 mg
  • Vláknina 17518.8 mg
  • Vitamín A 17518.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar uvedeme do varu s bobkovým listem a celým pepřem, vložíme omyté maso a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut.

  • 2

    Oloupanou mrkev a omytý celer nadrobno nakrájíme, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme hořčici, zeleninu a za stálého míchání opečeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Do zeleniny vmícháme omytou, nakrájenou pažitku.

  • 4

    Maso vyjmeme z vývaru a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a upravíme na talíře spolu s hořčicovou zeleninou.

Komentáře k receptu