Králík po venkovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 30 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Šalotka
  • 750 g Králík hřbet
  • 400 g Klasy kukuřičné mražené
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 171.7 mg
  • Vláknina 3973.5 mg
  • Vitamín A 3973.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí hřbet rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a na tuku osmažíme po obou stranách.

  • 2

    Pórek a mrkev očistíme, nakrájíme na dlouhé úzké nudličky, na čtvrtky nakrájíme šalotku. Spolu s celým oloupaným česnekem a mladou kukuřicí přidáme k masu. Zalijeme vývarem a dusíme zakryté doměkka.

Komentáře k receptu