Citronová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 350 g Rýže loupaná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 213.7 mg
  • Vláknina 5586.5 mg
  • Vitamín A 5586.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  • 2

    Z chemicky neošetřeného citronu odkrojíme kousek kůry a nakrájíme ji na tenké nudličky. Citron vymačkáme.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm cibuli a celer. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme a přidáme citronovou šťávu.

  • 4

    V jiném hrnci přivedeme k varu vývar a postupně do něj přidáváme rýži. Osolíme, opepříme, upravíme ji na talíře a ozdobíme citronovou kůrou.

  • 5

    Podáváme jako přílohu k lososu nebo jiné rybě.

Komentáře k receptu