Pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 šálek Voda pitná
  • 2 šálek Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 56.3 mg
  • Vláknina 4088 mg
  • Vitamín A 4088 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme a propláchneme. Na rozehřáté máslo v kastrole přidáme okapanou rýži a za stálého míchání ji osmahneme.

  • 2

    Zalijeme osolenou vodou, promícháme a necháme 3 minuty prudce vařit. Když se voda vsákne do rýže, ovážeme poklici ubrouskem a necháme na mírném ohni dodělat.

  • 3

    Místo vody můžeme použít k zalití rýže rajčatovou šťávu.

Komentáře k receptu