Fašírkový pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 500 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 8 ks Hřebíček
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 997 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 30.6 mg
  • Draslík 178.2 mg
  • Vláknina 8992.2 mg
  • Vitamín A 8992.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle dozlatova.

  • 2

    Přidáme mleté maso a koření kromě kari a hřebíčku. Když je maso opražené, přimícháme jogurt. Vše zalijeme osolenou vodou s kořením kari a odstavíme z ohně.

  • 3

    Rýži s vodou, solí a hřebíčkem dusíme. Když je rýže zpola měkká, naklademe do pekáčku střídavě několik vrstev rýže a mletého masa - vrchní vrstvu tvoří rýže. Dáme zapéci do mírně vyhřáté trouby asi na 15 minut.

Komentáře k receptu