Rýžová nádivka se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 906 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 68.3 mg
 - Draslík 309.2 mg
 - Vláknina 1771.8 mg
 - Vitamín A 1771.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dušenou rýži promícháme s řapíkatým celerem nakrájeným na kousky, rozpuštěným máslem, jemně pokrájenou cibulí, kostičkami opečené slaniny, vínem a nasekanou petrželkou. Nádivku podle chuti osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Rýžovou nádivku použijeme k naplnění drůbeže nebo ji ve vymaštěném pekáčku ve středně vyhřáté troubě upečeme a podáváme jako přílohu k masu.