Rýžová nádivka se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Anglická slanina
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 šálek Rýže dušená
  • 0.25 šálek Víno bílé
  • 0.013333 šálek Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 906 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 309.2 mg
  • Vláknina 1771.8 mg
  • Vitamín A 1771.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dušenou rýži promícháme s řapíkatým celerem nakrájeným na kousky, rozpuštěným máslem, jemně pokrájenou cibulí, kostičkami opečené slaniny, vínem a nasekanou petrželkou. Nádivku podle chuti osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Rýžovou nádivku použijeme k naplnění drůbeže nebo ji ve vymaštěném pekáčku ve středně vyhřáté troubě upečeme a podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu