Bosenské karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 376 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 251.7 mg
 - Draslík 554.8 mg
 - Vláknina 3386.8 mg
 - Vitamín A 3386.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži spaříme, propláchneme a zalijeme stejným množstvím vody (nebo vývaru). Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina zcela nevsákne do rýže.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na kousky a spolu s oloupanou cibulí umeleme. Směs osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme oloupanou, doměkka uvařenou a nasekanou mrkev, vařenou rýži a vše dobře promícháme. Z masové hmoty vytvarujeme kuličky a mírně je zploštíme.
 - 
                                3
Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme je na horkém oleji v pánvi.