Jehněčí kýta zapečená s rýží a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 300 g Rýže loupaná
  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1115 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 170.2 mg
  • Draslík 1782 mg
  • Vláknina 16128.8 mg
  • Vitamín A 16128.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 338.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřáté sádlo a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek. Osolíme, opepříme a orestujeme dozlatova. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

  • 2

    Potom k masu přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a dusíme doměkka.

  • 3

    Propláchnutou rýži uvaříme doměkka, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rýži promícháme s masem, přidáme spařenou, nadrobno nakrájenou kapustu, smetanu, nastrouhaný sýr a žloutky. Směs podle chuti přisolíme a vložíme do sádlem vymazaného pekáče.

  • 4

    Pokrm zapečeme v horké troubě.

Komentáře k receptu