Salát z rýže a květáku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 51.8 mg
 - Draslík 786 mg
 - Vláknina 12800 mg
 - Vitamín A 12800 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 120.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme v mírně osolené vodě, necháme okapat a na 15 minut ji vložíme do salátové mísy s několika lžícemi oleje.
 - 
                                2
V osolené vodě uvaříme květák do poloměkka. Po okapání jej rozebereme na růžičky, vložíme do rýže a přidáme sardelovou pastu.
 - 
                                3
Hotový salát pokryjeme majolkou.