Pikantní jehněčí s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 300 g Rýže dušená
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Jogurt bílý
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 4 dl Vývar jehněčí
  • 1.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 163 mg
  • Draslík 408.9 mg
  • Vláknina 5458.3 mg
  • Vitamín A 5458.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1196 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso z kýty zbavíme tuku, šlach a žilek. Dobře ho omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme, drobně nakrájíme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej s máslem (2 lžíce) a maso zprudka restujeme z každé strany do zlatova. Osolíme (asi 1 lžičku), posypeme čerstvě pomletým pepřem, přidáme cibuli s česnekem a koření: kurkumu, koriandr, chilli pastu, kardamom. Směs promícháme, restujeme přibližně minutu, potom přilijeme vývar, víno, promícháme a když se začne vařit, snížíme teplotu. Pod poklicí dusíme asi hodinu, v polovině vaření přimícháme smetanu. Hotový pokrm dochutíme solí.

  • 3

    Mezitím si omyjeme červenou papriku, zbavíme ji semínek a nakrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpáleném másle (1 lžíce) zprudka papriku restujeme 1 minutu.

  • 4

    Na talíře rozdělíme dušenou rýži, doprostřed vložíme masovou směs. Každou porci zalijeme bílým smetanovým jogurtem, ozdobíme restovanou paprikou a podáváme.

Komentáře k receptu