Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 200 g Cibulka jarní
 - 200 g Rýže Basmati
 - 100 ml Víno rýžové japonské - Mirin
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Šalotka
 - 3 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 553 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 959.7 mg
 - Vláknina 9135 mg
 - Vitamín A 9135 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
 - 
                                2
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu se šalotkami je rozmixujeme na jemno. Přidáme kuřecí maso, citronovou kůru a sůl a pepř. Znovu rozmixujeme. S pomocí navlhčených rukou ze směsi tvoříme kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 200 °C do zlatova.
 - 
                                3
Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme nasekané jarní cibulky.
 - 
                                4
V pánvi smícháme mirin, sójovou omáčku, citronovou šťávu a cukr. Přivedeme k varu a poté necháme bublat ,dokud nezískáme omáčkovou konzistenci. Odstavíme, přidáme masové kuličky a obalíme je v omáčce.
 - 
                                5
Rýži rozdělíme na talíře a přidáme k ní masové kuličky.