Bramborová kaše zapečená na celeru
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 15 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 210.4 mg
- Draslík 1053.2 mg
- Vláknina 12618.3 mg
- Vitamín A 12618.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy téměř doměkka. Po vychladnutí celer nakrájíme na plátky. 
- 
                                2Oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, prolisujeme je a rozšleháme s mlékem, žloutky, solí a špetkou muškátu na hladkou kaši. 
- 
                                3Do máslem vymazaného pekáče urovnáme plátky celeru, na ně navrstvíme bramborovou kaši a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem. 
- 
                                4Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        