Zapečený pórek s hermelínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 23.2 mg
 - Draslík 1407.8 mg
 - Vláknina 18610.8 mg
 - Vitamín A 18610.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 163.2 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek rozebereme na jednotlivé listy, dobře propláchneme a pokrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Kapustu nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, přisypeme pórek a necháme osmahnout dozlatova. Poté vsypeme houby a kapustu a smažíme 5 minut. K zelenině vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme z plotny. Brambory přendáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvedeme k varu. Vaříme 20 minut. Poté vodu slijeme a brambory vmícháme do pánve k zelenině. Osolíme a opepříme a dáme péct na 10 minut pod gril. Potom posypeme tymiánem a navrch dáme rozkrojený hermelín. Necháme krátce zapéct a ihned servírujeme.