Dušené rybí kófty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé rybí
  • 250 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 351.3 mg
  • Vláknina 5317.6 mg
  • Vitamín A 5317.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu s jednou cibulí uvaříme v mírně osolené vodě. Poté maso rozemeleme, smícháme s nasekanou feferonkou, petrželkou, vejcem a strouhankou. Ze směsi vytvoříme knedlíčky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.

  • 2

    Ostatní cibuli a česnek rozemeleme a smícháme se vším kořením. Krátce podusíme na tomtéž oleji, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, ochutíme solí a podlejeme trochou vývaru z masa. Dusíme až jsou rajčata měkká, vložíme osmažené knedlíčky a podusíme ještě 2-3 minuty.

Komentáře k receptu