Jehněčí kuličky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Strouhanka
  • 250 g Jehněčí maso mleté
  • 50 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cuketa
  • 12 ks Rajčata Cherry
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 111.2 mg
  • Draslík 669.6 mg
  • Vláknina 6157.8 mg
  • Vitamín A 6157.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mleté maso, strouhanku, vejce, sůl a pepř, polovinu nakrájené cibule a polovinu nasekané máty. Vytvoříme 8 kuliček a dáme na plech.

  • 2

    Zbylou polovinu cibule a brambory nakrájíme na měsíčky a přidáme na plech. Přidáme i nakrájenou cuketu a rajčátka vcelku. Zákápneme olivovým olejem.

  • 3

    Pečeme 40 minut na 200 °C.

  • 4

    Ještě teplé posypeme nastrouhanou fetou a nasekanou mátou.

Komentáře k receptu