Celerová polévka s krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 4997 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 272.4 mg
 - Draslík 5814.6 mg
 - Vláknina 3344.8 mg
 - Vitamín A 3344.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný celer nastrouháme nahrubo, vložíme na máslo a lehce osmahneme. Přidáme oprané krupky, zalijeme vývarem a vše vaříme do změknutí.
 - 
                                2
Polévku odstavíme z ohně, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Polévku osolíme a opepříme.