Paella s kachním masem
Suroviny
- 3 g Šafrán
 - 800 g Kachní prsa
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 10 g Sůl
 - 9 g Pepř černý mletý
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 200 g Rajčata
 - 100 g Paprika zelená
 - 200 g Fazole červené sterilované
 - 300 g Rýže Arborio
 - 50 g Petržel - nať
 - 40 g Pomerančová kůra
 - 60 ml Voda pitná
 - 100 ml Pomerančová šťáva
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Pomeranče
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.4 l Vývar drůbeží
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1547 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 112.7 mg
 - Draslík 830.6 mg
 - Vláknina 11840.7 mg
 - Vitamín A 11840.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šafrán v misce zalijeme horkou vodou.
 - 
                                2
Kachní maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přendáme na mísu na později.
 - 
                                3
Na výpeku v pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme prolisovaný česnek, šafrán i s nálevem, mletou papriku a 2 minuty restujeme. Přidáme nakrájená rajčata, papriky a fazole a opékáme další 2 minuty.
 - 
                                4
Rýži smícháme s posekanou petrželkou a pomerančovou kůrou a přihodíme na pánev. Zalijeme vínem, pomerančovou šťávou a polovinou vývaru, nezakryté vaříme na mírném ohni 10 minut. Nemícháme, jen protřásáme obsah na pánvi. Po 10 minutách vrátíme do rýže kousky masa, nalijeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a dovaříme ještě 15 minut, až je rýže měkká a kyprá a tekutina vstřebaná. Podáváme ozdobené půlkami pomerančových plátků.