Hovězí svíčková Yakitori na grilu
Suroviny
- 200 g Hovězí svíčková
 - 20 g Sezam - semena
 - 100 g Cukr krupice
 - 1 ml Olej slunečnicový
 - 2 ks Cibule
 - 0.5 ks Cibule červená
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 dl Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 5 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 3 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 604 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 692.3 mg
 - Vláknina 8212.5 mg
 - Vitamín A 8212.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme omáčku, kterou udržujeme až do podávání teplou.
 - 
                                2
Omáčka: do kastrůlku dáme jednu lžíci másla, přidáme pepř, oloupaný a prolisovaný česnek, oloupanou, drobně nakrájenou cibuli a všechny suroviny povaříme přibližně 2 minuty. Potom přilijeme sojovou a ústřicovou omáčku, kečup, worcesterskou omáčku, přisypeme cukr. Na mírném ohni za stálého míchání omáčku vaříme asi 10 minut. Stáhneme z ohně, vložíme do kastrůlku 2 lžíce másla a dobře promícháme, aby se rozpustilo; omáčka nám příjemně zhoustne.
 - 
                                3
Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Maso nakrájíme na malé kousky, které na grilu opečeme po obou stranách.
 - 
                                4
Opečené maso napíchneme na libovolná napichovátka a naaranžujeme na talíře. Na každý talíř přidáme připravenou pikantní omáčku a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli. Maso posypeme sezamovými semínky a podáváme.