Dušené vepřové kotlety s chřestem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Chřest bílý
  • 10 g Šunka dušená
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 133.1 mg
  • Draslík 663.1 mg
  • Vláknina 3389.8 mg
  • Vitamín A 3389.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme, také na jemno pokrájíme.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme.

  • 4

    V jiné pánvi na lžíci másla krátce podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.

  • 5

    Osmahnuté kotlety i s vypečenou šťávou z pánve přendáme do zapékací mísy, na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu a necháme dusit v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Měkké kotlety i s žampiony a chřestem přeneseme na servírovací talíře a na ně položíme do kornoutu zabalený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.

Komentáře k receptu