Hovězí maso s piniovými oříšky a salátem - Nóbi áni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 21 g Med včelí
  • 50 g Salát hlávkový
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 16 g Česnek
  • 36 g Cukr krupice
  • 28 g Cibulka jarní
  • 2 g Oříšky piniové
  • 6 g Sůl sezamová
  • 90 ml Omáčka sójová
  • 16 ml Sirup zázvorový
  • 70 ml Džus hruškový
  • 26 ml Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 583.1 mg
  • Vláknina 1576.3 mg
  • Vitamín A 1576.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme tuk a šlachy a nakrájíme ho přes vlákno na silnější obdélníčky - asi 5 x 7 cm. Plátky masa lehce naklepeme a necháme marinovat v hruškovém džusu 10 minut.

  • 2

    Kořenící omáčku připravíme tak, že česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno a smícháme je s cukrem, medem, olejem, sójovou omáčkou, pepřem, solí a zázvorovým sirupem.

  • 3

    Hlávkový salát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a rozebereme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat na sítu. Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na jemný prášek.

  • 4

    Plátky masa obalíme v kořenící omáčce. Na předehřátém grilu kousky masa opečeme z každé strany tak, že maso opékáme 15 cm nad zdrojem tepla, abychom ho nespálili.

  • 5

    Opečené maso servírujeme na mělčích miskách, posypané rozdrcenými piniovými oříšky a obložené listy hlávkového salátu.

Komentáře k receptu