Hovězí pečeně na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Cukr krupice
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 3 dl Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 163.5 mg
  • Draslík 183.1 mg
  • Vláknina 1359.8 mg
  • Vitamín A 1359.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na rozpáleném sádle do růžova, přidáme všechno koření a zalijeme horkou vodou. Do základu vložíme osolené maso protknuté slaninou, přiklopíme a do měkka dusíme.

  • 2

    Během dušení podléváme dle potřeby horkou vodou.

  • 3

    Měkké maso vložíme do vyhřáté trouby a necháme ho zčervenat.

  • 4

    Poté vyndáme, nakrájíme a dáme na mísu.

  • 5

    Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, podusíme, zalijeme horkou vodou, rozšlehanou kyselou smetanou a citrónovou šťávou, přidáme víno a povaříme. Osolíme omáčku dle chuťi, okyselíme, osladíme cukrem osmahnutým do žluta.

  • 6

    Hotovou omáčku přecedíme a podáváme s knedlíky nebo noky.

Komentáře k receptu