Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 200 g Cibulka jarní
  • 200 g Rýže Basmati
  • 100 ml Víno rýžové japonské - Mirin
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Šalotka
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 959.7 mg
  • Vláknina 9135 mg
  • Vitamín A 9135 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.

  • 2

    Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu se šalotkami je rozmixujeme na jemno. Přidáme kuřecí maso, citronovou kůru a sůl a pepř. Znovu rozmixujeme. S pomocí navlhčených rukou ze směsi tvoříme kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 200 °C do zlatova.

  • 3

    Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme nasekané jarní cibulky.

  • 4

    V pánvi smícháme mirin, sójovou omáčku, citronovou šťávu a cukr. Přivedeme k varu a poté necháme bublat ,dokud nezískáme omáčkovou konzistenci. Odstavíme, přidáme masové kuličky a obalíme je v omáčce.

  • 5

    Rýži rozdělíme na talíře a přidáme k ní masové kuličky.

Komentáře k receptu