Pečený losos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Majonéza
  • 300 ml Olej olivový
  • 125 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Chilli omáčka
  • 2 ks Ředkvička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Mrkev sterilovaná
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 kg Losos - filety
  • 3 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 3 polévková lžíce Okurky nakládané
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 8 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 6 polévková lžíce Dolin - Vermouth
  • 2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 780 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 104.4 mg
  • Draslík 850.4 mg
  • Vláknina 4804.7 mg
  • Vitamín A 4804.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme nakrájené bylinky, kůru z limety, zelený pepř a touto směsí posypeme omytý a osušený rybí filet, který jsme položili kůží dolů na velký kus olejem potřeného alobalu. Osolíme, opepříme a na to položíme další filet kůží nahoru. Pokapeme suchým vermutem a zabalíme do alobalu tak, aby se maso nestlačovalo. V troubě předehřáté na 120 °C pečeme na plechu asi 90 minut, maso musí být křehké. Opatrně balíček rozbalíme a vyzkoušíme špičkou nože. Necháme v alobalu 20 minut odpočinout, než začneme servírovat.

  • 2

    Smícháme olivový olej, ocet, čili omáčku, důkladně promícháme a přidáme jarní cibulky, červenou nebo oranžovou papriku, pažitku, petrželku a opět vše promícháme.

  • 3

    Majonézu smícháme s kapary, okurkami, hořčicí a petrželkou. Vybalíme rybu z alobalu, nakrájíme na plátky a rozložíme na mísu. Přidáme studenou omáčku, majonézu s okurkou, ozdobíme koprem, petrželkou a ředkvičkou a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu