Hovězí pečeně po cikánsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 700 g Hovězí zadní vařené
  • 40 g Uzená slanina bez kůže
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Bobkový list
  • 2 ks Paprika červená
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1812 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 121.3 mg
  • Draslík 292.6 mg
  • Vláknina 7983.2 mg
  • Vitamín A 7983.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a slaninu nakrájíme najemno a osmahneme ji na sádle. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dohněda. Poté maso vyjmeme.

  • 2

    K cibuli přisypeme mletou paprika a mouku a krátce osmažíme. Vrátíme maso a zalijeme vodou a přidáme bobkový list. Dusíme doměkka (podle potřeby přiléváme vodu).

  • 3

    Mezitím si oloupeme rajčata i papriky a nakrájíme je na kostičky. Okurky také nakrájíme na kostičky a vše přidáme do hrnce spolu s rajským protlakem. Povaříme 20 minut.

  • 4

    Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu