Fazolky po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 324.3 mg
  • Vláknina 6244.8 mg
  • Vitamín A 6244.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek, rajčata nakrájená na čtvrtky, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a dusíme.

  • 3

    Když rajčata změknou, přidáme okapané fazolky, zamícháme a ještě chvíli podusíme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu