Paella s kachním masem
Suroviny
- 3 g Šafrán
- 800 g Kachní prsa
- 50 g Máslo čerstvé
- 10 g Sůl
- 9 g Pepř černý mletý
- 5 g Paprika mletá sladká
- 200 g Rajčata
- 100 g Paprika zelená
- 200 g Fazole červené sterilované
- 300 g Rýže Arborio
- 50 g Petržel - nať
- 40 g Pomerančová kůra
- 60 ml Voda pitná
- 100 ml Pomerančová šťáva
- 100 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pomeranče
- 2 stroužek Česnek
- 1.4 l Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1547 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 112.7 mg
- Draslík 830.6 mg
- Vláknina 11840.7 mg
- Vitamín A 11840.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šafrán v misce zalijeme horkou vodou.
-
2
Kachní maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přendáme na mísu na později.
-
3
Na výpeku v pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme prolisovaný česnek, šafrán i s nálevem, mletou papriku a 2 minuty restujeme. Přidáme nakrájená rajčata, papriky a fazole a opékáme další 2 minuty.
-
4
Rýži smícháme s posekanou petrželkou a pomerančovou kůrou a přihodíme na pánev. Zalijeme vínem, pomerančovou šťávou a polovinou vývaru, nezakryté vaříme na mírném ohni 10 minut. Nemícháme, jen protřásáme obsah na pánvi. Po 10 minutách vrátíme do rýže kousky masa, nalijeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a dovaříme ještě 15 minut, až je rýže měkká a kyprá a tekutina vstřebaná. Podáváme ozdobené půlkami pomerančových plátků.