Paella s kachním masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3 g Šafrán
  • 800 g Kachní prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 9 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Paprika zelená
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 300 g Rýže Arborio
  • 50 g Petržel - nať
  • 40 g Pomerančová kůra
  • 60 ml Voda pitná
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.4 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1547 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 112.7 mg
  • Draslík 830.6 mg
  • Vláknina 11840.7 mg
  • Vitamín A 11840.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šafrán v misce zalijeme horkou vodou.

  • 2

    Kachní maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přendáme na mísu na později.

  • 3

    Na výpeku v pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme prolisovaný česnek, šafrán i s nálevem, mletou papriku a 2 minuty restujeme. Přidáme nakrájená rajčata, papriky a fazole a opékáme další 2 minuty.

  • 4

    Rýži smícháme s posekanou petrželkou a pomerančovou kůrou a přihodíme na pánev. Zalijeme vínem, pomerančovou šťávou a polovinou vývaru, nezakryté vaříme na mírném ohni 10 minut. Nemícháme, jen protřásáme obsah na pánvi. Po 10 minutách vrátíme do rýže kousky masa, nalijeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a dovaříme ještě 15 minut, až je rýže měkká a kyprá a tekutina vstřebaná. Podáváme ozdobené půlkami pomerančových plátků.

Komentáře k receptu