Rajčatová omáčka s perníkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 25 g Cukr krupice
  • 2 g Bobkový list
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 50 g Perník
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 5 ml Ocet vinný
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 223.7 mg
  • Vláknina 2742 mg
  • Vitamín A 2742 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme je jadérek, nakrájíme na kostičky. Perník nastrouháme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, zaprášíme moukou, přidáme cukr, bobkový list a smažíme, dokud mouka s cukrem nezhnědne. Přidáme rajčata, přisypeme perník, podle potřeby podlijeme vodou, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme octem a dusíme, až se rajčata úplně rozvaří. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

Komentáře k receptu