Dip se sedmi vrstvami pro alergiky na vejce, lepek a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 450 g Fazole
  • 340 g Olivy černé
  • 750 g Sýr Čedar
  • 500 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Paprika zelená
  • 8 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Cibule červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 217.4 mg
  • Vláknina 3399.5 mg
  • Vitamín A 3399.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oloupeme avokádo. Rozřízneme a odstraníme z něj pecku. V misce ho rozmačkáme vidličkou společně se šťávou vymačkanou z jednoho citronu.

  • 2

    Na dno misky rozložíme konzervované fazole. Přidáme k nim rozmačkané avokádo, další vrstvu zakysané smetany a posypeme chilli kořením.

  • 3

    Zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka a bílé žebroví. Rozkrájíme na kostičky. Rozložíme rovnoměrně na vrstvu v misce. Černé olivy vypeckujeme a rozpůlíme a vytvoříme z jejich půlek další vrstvu v misce. Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenké měsíčky a navrstvíme na olivy. Oloupeme červenou cibuli, nasekáme nadrobno a zasypeme s ní rajčata. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z ní semínka a bílé žebroví. Nakrájíme na proužky a rozložíme na rajčata. Sýr čedar nastrouháme na hrubším struhadle a posypeme vrstvy v misce. Nakonec zasypeme koriandrem a nadrobno nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu