Farfalle s tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.95 ml Voda pitná
  • 1 kg Tykev
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 555.3 mg
  • Vláknina 10892.7 mg
  • Vitamín A 10892.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Oloupanou tykev nakrájíme na kostičky. Pórky omyjeme, nakrájíme je na velmi tenká kolečka a podusíme na másle za občasného zamíchání na malém ohni pod pokličkou asi 5 minut.

  • 3

    Do hrnce přidáme tykev a muškátový oříšek, přikryjeme jej pokličkou a směs 8 minut podusíme. Potom ji zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Za občasného zamíchání vaříme 8 minut, až tykev změkne. Podle chuti přisolíme.

  • 4

    Farfalle dáme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme smaženými piniovými oříšky.

Komentáře k receptu