Hovězí maso s tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Hříbky čerstvé
  • 230 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 6 ks Brambory
  • 6 ks Cibule
  • 6 ks Tykev
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 kg Hovězí maso zadní
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 1421.8 mg
  • Vláknina 13965.4 mg
  • Vitamín A 13965.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé hovězí maso potřeme olejem a pepřem, položíme na rošt do zapékací misky a dobu pečení přizpůsobíme podle toho, jak chceme maso propečené, na středně propečené maso asi 1-1,5 hodiny.

  • 2

    Velké rozpůlené brambory, půlky malých tykví nebo pastináků a cibule zalijeme vodou a přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 3 minuty. Vodu slijeme a necháme okapat. Zeleninu narovnáme do zapékací misky, potřeme olivovým olejem a při teplotě 210°C pečeme 45 minut, zelenina zhnědne a změkne, jednou obrátíme.

  • 3

    Upečené maso vyjmeme ze zapékací misky a 15 minut necháme odpočinout přikryté alobalem. Vypečenou šťávu použijeme na přípravu omáčky. Do šťávy přimícháme červené víno nebo hovězí vývar, plátky mladých hříbků, sušený estragon, pepř a přivedeme k varu. Na sníženém plameni vaříme, dokud omáčka nezhoustne; během vaření mícháme, aby se uvolnily usazeniny.

  • 4

    Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a přidáme zeleninu.

Komentáře k receptu