César salát

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 100 g Žemle tuková
  • 120 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 2 ks Salát římský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1122 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 152 mg
  • Draslík 439 mg
  • Vláknina 4311 mg
  • Vitamín A 4311 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixeru rozmixujeme předem opečené stroužky česneku, ančovičky, citronovou šťávu, worcester, hořčici a 10g nastrouhaného parmazánu. Zvolna přiléváme olej a mixujeme dohladka.

  • 2

    V míse promícháme salát s kostičkami osmažené žemle, poklademe žloutky vyloupnutými z bílků a zalijeme připravenou zálivkou. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Při podávání posypeme salát hoblinkami parmazánu.

Komentáře k receptu