Závitky z ryb v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Losos obecný
  • 500 g Mořský vlk
  • 400 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 cl Dolin - Vermouth
  • 2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 152 mg
  • Draslík 1731.9 mg
  • Vláknina 10112.8 mg
  • Vitamín A 10112.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa a morčáka (mořského vlka) opláchneme a plátky z obou ryb nakrájíme na kostičky. Rybí kostky pokapeme vermutem, zlehka promícháme a rozložíme je na misku. Vložíme do chladničky, kde je necháme alespoň 15 minut vychladit.

  • 2

    Kapustu opláchneme a rozebereme na jednotlivé listy. Vystouplé žebroví z listů lehce skrojíme. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Ztlumíme plamen, vložíme do vody kapustové listy a povaříme je, dokud nezměknou. Pak je vyndáme a pod tekoucí studenou vodou zchladíme. Necháme listy na utěrce okapat.

  • 3

    Připravíme si nerezovou misku, kterou umístíme do větší misky s nasekanými kusy ledu. Kousky morčáka rozmixujeme, pokud nemáme mixér, můžeme také 2x pomlet mlýnkem na maso. Vzniklou rybí hmotu potom prolisujeme sítem do misky. Postupně ke hmotě přidáváme smetanu a mícháme. Z bílku ušleháme sníh a společně s lososem ho vmícháváme do vzniklé hmoty. Hmotu pak osolíme, opepříme a dáme do chladničky vychladit.

  • 4

    Do misky vložíme kapustový list a něj trochu vychlazené rybí hmoty. List přehneme přes sebe a stiskneme. Vše provádíme, dokud nespotřebujeme všechny listy a rybí hmotu.

  • 5

    Do hrnce vlijeme 250 ml vody a víno. Vložíme pařák, na který jsme vyskládali kapustové závitky. Přikryjeme pokličkou a vaříme v páře 12 minut.

  • 6

    V dalším hrnci si připravíme omáčku. Do hrnce vlijeme rybí vývar, vermut a smetanu. Přisypeme šafrán a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidáme koriandr, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme závitky a podáváme.

Komentáře k receptu